Egentlig er der ikke rigtig noget tidspunkt på året, hvor man IKKE skal jagte og bekæmpe de rigtig irriterende iberiske skovsnegle, der bærer tilnavnet dræbersnegle. Hele vinteren har man kunne indfange de slimede bæster, hvis man løfter krukker, kasser og lignende, for når temperaturen er over 5 grader, er der fuld aktivitet hos iberisk skovsnegl.
Forår er lig med sneglejagt og netop nu er det sneglesæson.

Sådan gør du
1. Medbring et glas med låg, når du færdes i haven. En pose med ”lynlås” kan også bruges. Så snart møder sneglene i dine bede, når du planter ud i køkkenhaven eller blot går en tur i haven, så samles sneglene sammen. Dagens høst kan skoldes med kogende vand og smides ud.

  1. Klip sneglene over med en skarp saks eller kniv, så an du blot lade ”ligene” ligge.
  2. Du kan fange sneglene på mange måder, og der findes forskellige løsninger såsom ølfælder. Et sikkert trick er at placere et bredt bræt i områder, hvor de ved, der er snegle. Når dagen er varmest, vil sneglene kravle i skjul der.
  3. Sneglehegn og barrierer er nyttige foranstaltninger der hvor du dyrker de spiselige afgrøder. I dit havecenter kan du se flere forskellige metoder.
  4. Barrierer med kaffegrums, knuste muslingeskaller, kakaoflis, mos og andre ”tørre” produkter afhjælper sneglenes lyst til at bevæge sig, men det dæmper ikke mængden af dyrene.
  5. Sneglenes naturlige fjender er pindsvin, ænder, høns og nematoder. Der er mange, som har rigtig gode erfaringer med at holde sneglebestanden nede, når naturlige fjender hjælper til.
  6. Sneglemidler virker også. De består af jernfosfat, som sneglene dør af. De blå korn lægges ud – gerne med ”tag” på, så kornene holder længe. Her kan et stykke træ lagt på en sten være en nem løsning.

Kom ikke for sent i gang
Fra midt på sommeren og frem til vinter lægger sneglene hundredevis af æg for at sikre den nye generation. HUSK at samle så mange snegle som muligt, inden de når at formere sig.