Havetips uge 19

Vel beriget med det skønneste forårsvejr i disse dage, kan forårets yndlinge rigtig nydes. Vi har hurtigt glemt marts måneds kulde og april måneds drillende vejrskifter. Nu ser vejrudsigten særdeles positiv ud, så det gælder for alvor om at nyde den milde maj.

Magnolietræerne blomstrer
Det er desværre ikke hvert år, at magnolietræerne står så flotte med brede kroner af tulipanlignende blomster. I havecentrene har man valgt magnolietræet som Månedens Plante, så det er lige nu, at du kan se et stort udvalg af de smukke planter hos din gartner.

Maj måneds blomsterrige træer
Det er som om alt skal ske i maj. Bøgen springer ud, havens prydløg stråler og tulipanerne pepper de lidt tomme bede op med al deres ynde. Blandt havens træer er der virkelig noget på færde. De føromtalte magnolietræer følges på vej af blodblomme, bærmispel og hele kirsebærslægten. Skyer af blomster dækker de brede trækroner og snart sner det med florlette blomsterblade. Der er helt klart gang i blomstringen i år, og hvis vi er heldige at få besøg af flittige bier, så bliver det til en god høst af kirsebær og blommer.

Frugtbuskene er et paradis
Både solbær-, ribs-, stikkelsbær- og blåbærbuskene har travlt med at folde deres blomster ud. De lokker om kap bier og andre insekter til, så der kan dannes mange frugter. De allerførste jordbærblomster er så småt ved at vise sig, og de undseelige blomster på hindbærbuskene kan ved nærmere eftersyn også ses.

Snart følger æblerne
Det varer ikke længe før både spiseæblerne og paradisæbletræerne fremstår som blomstrende skulpturer –  en dejlig svag duft af æbler breder sig, og havelykken vil ingen ende tage.

Store plantetid
Maj måned er en god måned at plante træer, frugttræer, buske, frugtbuske og jordbær i. Husk at vande i tørre perioder, så vil du allerede i indeværende havesæson få stor glæde af dine nye planter. Netop nu er havecentrene fyldt med friske planter og sortimentet er bredt og dybt.