Sommerens lange tørkeperiode er heldigvis forandret til en mere grøn og frodig sensommer, hvor græsset er blevet grønt, og havens øvrige planter er blevet langt mere levende at se på. Det drysser stadig med løse blade fra træerne, og æbletræerne kæmper også det bedste de har lært, så de når at modne frugterne, inden de falder til jorden.

Græsplænen
Vi er mange, som venter spændt på at HELE plænen bliver grøn, men må nok indse, at der skal lidt ekstra arbejde til at få lappet hullerne. I mellemtiden skal vi holde græsstråene klippede, og det gælder om at få så meget kraft i planterne, at de har de bedste betingelser for at vokse til. Maskinen skal indstilles, så den klipper relativt højt.

Blomsterbedene
Der er stor forskel på, hvordan blomsterbedene har klaret den lange periode uden nedbør. Roserne har klaret det nogenlunde, for de har så dybdegående rødder, at de har kunnet finde vand. Sådan er det ikke for mange af stauderne, som virkelig har haft deres sag for. Det kan derfor være særdeles fornuftigt at gennemgå staudebedene og få fjernet de visne toppe og døde planter. Under den visne top, er der måske allerede liv i nogle af de ”overlevede”, og de skal gerne have gode betingelser for at vokse igen. De uundgåelige huller, der efterlader bare pletter med jord i blomsterbedet vil snart gro til i ukrudt, så hvorfor ikke sørge for at få dem plantet til?

Find dine yndlingsplanter
Det er lidt ligesom at stå foran klædeskabet, hvor man har ryddet en masse tøj væk, som enten ikke længere passer, eller er gået af mode. Hvad skal vi fylde i det?
I havens blomsterbed har du nu fået mulighed for at plante de planter, som du allerhelst vil se på – helt uden at grave de gamle planter op og kassere dem. I dit havecenter er der fyldt godt op med flotte og inspirerende planter, så har du ikke konkrete planer, så lad gartneren hjælpe dig med at finde nogle spændende planter.